Lounaalla piristystä, tietoa ja verkostoja

– Piristävä tilaisuus, kiitteli yksi asiakkaistamme Työvoimahautomoiden lounasta, joka järjestettiin Tårgetin Piazzalla 6.2.

Lounaalle oli kutsuttu kaikki Työvoimahautomoiden työnhakija-asiakkaat, ja kolmisenkymmentä asiakkaistamme saapuikin paikalle verkostoitumaan ja Tårgetin hyvistä antimista nautiskelemaan. Samalla oli mahdollisuus kuulla koulutusmahdollisuuksista, työpaikoista ja työnhaun palveluista sekä Työvoimahautomoiden uusista ominaisuuksista.

Lounaan aluksi kilistelimme alkumaljat, ja tämän jälkeen oli vuorossa lyhyet tietopaketit päivän teemoista. Aloitimme Työvoimahautomoiden uusista ominaisuuksista, joista ehkä tärkein on hakuvahti. Hakuvahti hälyttää uusista työpaikoista, joihin oma mätsi on yli 90%. Toinen näppärä uudistus on mahdollisuus lähettää avoimia hakemuksia myös netin kautta. Ja lisäksi sivulle on nyt mahdollista laittaa tietoa myös erilaisista tapahtumista.

Kerroimme tapahtumassa myös Turun kaupungin Työpisteen kaikille turkulaisille avoimista valmennusmoduuleista. Työpisteen palveluihin pääsee tutustumaan ilman ajanvarausta, joka maanantai klo 11 Käsityöläiskatu 10:ssä järjestettävässä infotilaisuudessa. Työpisteeltä oli mukana esittäytymässä myös DigiPore-hanke, joka mätsää turkulaisia 18–29-vuotiaita it-alan osaajia ja alan työpaikkoja.

Koulutuksista olivat kertomassa edustajat Rasekosta, Turun AKK:sta ja Turun ammattikorkeakoulusta. Koulutusmahdollisuuksiahan on nyt tarjolla runsain mitoin, joten lyhyessä avauksessa ei niitä toki kaikkia ollut mahdollista esitellä, mutta kaikilla oli kuitenkin lounaan lomassa mahdollisuus kysellä ja puntaroida itselle sopivinta vaihtoehtoa. Erityisen mielenkiintoinen vaihtoehto tällä hetkellä on omaehtoinen opiskelu, jonka säännöt ovat vuoden alusta helpottuneet lyhyiden koulutusten osalta. Omaehtoisesti opiskelusta ja muusta työnhakuun liittyvästä oli lounaan lomassa mahdollisuus kysellä tarkemmin myös mukana olleelta TE-toimiston asiantuntijalta.

Ihan oikeita työpaikkoja lounaalla oli esittelemässä Suomen Henkilöstötalo, jolla on paljon paikkoja auki ja tarvetta monenlaisille osaajille. Myös Työvoimahautomoiden sivuilla on heidän paikkojaan haussa. Vakka-Suomen Puhelin, joka ei päässyt tapahtumaan mukaan, välitti terveisensä osallistujille, että tekijöille on heilläkin tarvetta. Kannattaa siis tsekata molemmat mahdollisuudet, ja lisää työpaikkoja löytyy Työvoimahautomoiden rekrysivuilta!

Esittelyjen jälkeen pääsimme Tårgetin herkkujen äärelle, ja iloinen puheensorina täytti Piazzan parven. Lautasen ääreltä on hankala hypätä toiseen pöytään, mutta erityisesti varsinaisen ruokailuosuuden jälkeen olikin sitten hyvää aikaa jutella ja kysellä itseä kiinnostavista aihepiireistä. Moni tuntui jäävän suustaan kiinni useampaan otteeseen ihan lähdön kynnyksellä. Itse asiassa tilaisuus olisi voinut olla pidempikin, sillä jutun juurta kyllä riitti.

Palautteiden perusteella lounas oli oikein onnistunut. Ruoka maittoi, uutta tietoa saatiin ja uusiin ihmisiin tutustuttiin. Erilaista toteutustapaa kiiteltiin, vaikka toki hiomista yksityiskohtiin vielä jäi. Osa piti kompakteista esityksistä mutta osa olisi kaivannut enemmänkin tietosisältöjä tapahtumaan. Juurikin lounaan lomassa jutustelu koettiin hankalaksi ja pidempää kestoa ruokailun jälkeen toivottiin. –No nythän tästä tulikin erittäin hyödyllinen tilaisuus, vaikka laitoin palautelomakkeeseen vain että melko hyödyllinen tilaisuus, ilahtui yksikin lounastajistamme lähtiessään, kun oli viime töikseen vielä saanut hyvän kouluttautumiseen liittyvän vinkin.

Hieno tilaisuus upeassa paikassa, tiivisti yksi osallistujistamme. Kiitos kaikille, rento tapahtuma täynnä iloisia ihmisiä jätti järjestäjillekin hyvän fiiliksen!


Blogikirjoittajana Turun seudun työvoimahautomoiden hankepäällikkö Hanna Tuohimaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s